Bogen "Fru Damgaard" af Torben Weirup

95,00 DKK

Fru Damgaard
Af Torben Weirup. Udgivet i 2011.
Forlag: Turbine. 96 sider.
ISBN 978-87-7090-654-8

Bogen fortæller om dengang, Herning blev en kunsthistorisk pionerby i Danmark. Det var dengang i 1960erne, da fabrikanten Aage Damgaard inviterede kunstnere til den midtjyske prærieby for at arbejde på sine fabrikker - som kunstnere. Pionergerningen betød, at Herning i dag er en af landets mest vitale kunstbyer med store private samlinger og et nyt kunstmuseum, der også indirekte skylder Aage Damgaard sin tilblivelse.

Bogens centrale person er Bitten Damgaard, enke efter Aage Damgaard. Hun har gennem mere end et halvt århundrede fulgt begivenhederne i Herning fra første række. Hun fortæller om, hvordan det gik for sig, da kunstnerne kom til Herning, og hun giver varme erindringsglimt om så betydelige danske billedkunstnere som Svend Wiig Hansen, Paul Gadegaard og Carl-Henning Pedersen – samt den italienske konceptkunstner, Piero Manzoni, der også fandt vej til Herning og satte byen – og verden – på den anden ende.

Bogen har forord af Ingvar Cronhammar.

Forfatteren Torben Weirup er kunst- og arkitekturanmelder ved Berlingske og forfatter til en række bøger om kunst og kunstnere, herunder billedhuggerne Peter Bonnén, Ingvar Cronhammar og Bjørn Nørgaard.

 

keyboard_arrow_up