Dekanter Karaffel
299,00 DKK
Dekantering
De fleste tror, at dekantering er noget, man kun bruger ved gamle vine med meget bundfald. Sådan var det måske også for mange år tilbage, da man havde tid til at vente på, at vinene modnedes. Dengang brugte man heller ikke moderne filtreringsmetoder, så bundfald var mere almindeligt.
I dag bliver vinene næsten solgt, inden de er fremstillet og ofte drukket, inden de har smidt deres ”hvalpefedt”. En ung vin er ofte tillukket og uharmonisk, fordi dens mange smagsnuancer er pakket ind i beskyttende tannin og syre.
Når man dekanterer en ung vin, blødgøres den, fordi den bliver iltet. Vinen, som man måske skulle vente adskillige år på, før den havde fået sin optimale udvikling, kan hjælpes godt på vej ved et ophold i en karaffel.
Afhængig af vinens kvalitet kan det være alt fra en hurtig omhældning til et ophold i adskillige timer.
Denne ”dekanter” er udformet sådan, at en 75-cl flaske har en optimal overflade og dermed iltes vinen hurtigt og effektivt.
Husk, at en dårlig vin ikke bliver bedre ved en dekantering - tværtimod!
A Hereford Beefstouw dekanteren er designet af kunstneren, Janis Strupulis fra Riga, Letland.
Decanter:
Krystal
Vægt: 740 gram
Højde: 31 cm
Leveres i gaveæske.