A Hereford Beefstouw handler om oksekød

A Hereford Beefstouw handler om første klasses oksekød. I mere end 45 år har vi udviklet vores koncept - hele tiden med fokus på kødet. Et saftigt og mørt stykke oksekød, perfekt tilberedt på den åbne grill er essensen af A Hereford Beefstouw.

Via opdræt, geografi og modning, mener vi at kunne tilbyde vores gæster noget af det bedste oksekød, der er tilgængeligt på markedet.

Modning af oksekød


Vi har gennem en årrække tørmodnet forskellige udskæringer til vores menukort, hvor vi bruger det engelske udtryk ”dry aged”. Dette foregår ved at hænge kødet i en periode på mellem 40 og 100 dage i specielt kølerum, hvor luftfugtighed og temperatur er under fuldstændig kontrol. Kølerummet er en del af faciliteterne på slagteriet i Lund, hvor vores egne slagtere hele tiden kan overvåge processen. Denne modning kan beskrives som en tørringsproces, hvor enzymerne i kødet ”udvikles” for at opnå ekstra mørhed, samtidig med at kødets udtørring skaber en kraftigere oksekødssmag. Den mest brugte form for modning af oksekød i verden er dog ”wet aged”, hvilket betyder at kødet modnes i vakuumpakning.

Opskæring og levering


Centrallageret for A Hereford Beefstouw ligger i Lund ved Herning. Det samme gælder vores slagteri, hvor slagterne forbereder de forskellige udskæringer til restauranterne. Hver uge leverer vi oksekød og andre varer fra Centrallageret ud til alle restauranterne i Danmark. Bøfferne skæres ud og pakkes i starten af ugen og leveres til restauranterne i løbet af torsdag og fredag. På denne måde sikrer vi, at der går mindst mulig tid fra bøffen er skåret til den serveres for gæsten.

Opdræt af kødkvæg


Inden for opdræt af kødkvæg, findes der hovedsageligt to skoler: græs og korn. Det kan så at sige være svært at sætte disse to typer af opdræt i bås. Men som udgangspunkt et det et faktum, at det græssende kvæg lever det meste af deres liv i naturen og spiser det, som vokser omkring dem. Det kornfodrede kvæg lever derimod hovedsageligt af foder fremstillet af soja- og kornsorter, men en del af foderet består også af naturligt græs og tørv.

I lighed med mennesker bliver kvæg langt hen ad vejen hvad de spiser. Og det er påfaldende, hvor stor smagsforskel, der kan opstå, som resultat af de to typer opdræt. Kvæg, som er fodret på græs hele deres liv, giver som udgangspunkt lysere kød med en renere smag i modsætning til det ofte dybt røde og kraftigere kød, som man forbinder med kornfordret oksekød. Vi finder det problematisk at pege på den bedre af de to, og derfor har vi begge dele på vores kort, repræsenteret i forskellige udskæringer.

Geografi spiller en væsentlig rolle i vores valg af oksekød. I dag kommer vores kød hovedsageligt fra Australien og i voksende grad fra Danmark. Vi får dog stadig enkelte partier fra Sydamerika.

Man bliver, hvad man spiser


I lighed med mennesker bliver kvæg langt hen ad vejen hvad de spiser. Og det er påfaldende, hvor stor smagsforskel, der kan opstå, som resultat af de to typer opdræt. Kvæg, som er fodret på græs hele deres liv, giver som udgangspunkt lysere kød med en renere smag i modsætning til det ofte dybt røde og kraftigere kød, som man forbinder med kornfordret oksekød. Vi finder det problematisk at pege på den bedre af de to, og derfor har vi begge dele på vores kort, repræsenteret i forskellige udskæringer.

Geografi spiller en væsentlig rolle i vores valg af oksekød. I dag kommer vores kød hovedsageligt fra Australien og i voksende grad fra Danmark. Vi får dog stadig enkelte partier fra Sydamerika.

keyboard_arrow_up